Wandelen in het Griftpark

Ontluikende natuur in een nieuw park


Wandelen in het Griftpark
Heleen Claringbould e.a.
ISBN 9080022470
48 pagina's
ingenaaid
verschenen 1999
uitverkocht

Op de zwaar vervuilde bodem van de vroegere gasfabriek in Utrecht is in 1999 een nieuw en bijzonder park ontstaan: het Griftpark. Midden tussen dichtbevolkte oude wijken als Wittevrouwen, Tuinwijk en Vogelenbuurt is een groene oase geschapen met veel aandacht voor natuurlijke natuur. Met dit boekje in de hand kan de lezer een leerzame wandeling maken door het park langs de nieuwe aanplant. Het beschrijft de tientallen verschillende bomen en heesters die in het park staan. Het geeft bijzonderheden over bloeitijd en bloeiwijze, en over uiterlijk en naamgeving.
De natuur rondom de Griftsteede, de educatieve tuinen voor kinderen, de bijenkasten, de dierenweide, de bloementuin, de kruidentuin en de paddenpoel: al deze bijzondere onderdelen van het park krijgen aandacht.
Een apart hoofdstuk is gewijd aan de plantenmuur, waar tientallen verschillende muurplanten, klimplanten en kruiden te vinden zijn. En tot slot leert de lezer welke vogels er te zien zullen zijn in en boven het Griftpark.
Door Heleen Claringbould, Leendert Thoomes, Ina Hoogendijk, Henk de Bruijn, Zjef Peereboom, Rudolf de Bos Kuil, Harry Dommerholt en Melle Knulst. Eindredactie Marja van der Wees.


« Vorige pagina