Mijn plek Utrecht

Vijfentwintig bekende Utrechters over hun favoriete plek


Mijn plek Utrecht
Edo van der Goot, Robert Koster en Chris Heijmans
ISBN 978-90-770
1e druk
128 pagina's
gebonden
verschenen 2010
€ 14,95
Bestellen

In Mijn Plek Utrecht laten 25 bekende Utrechters hun favoriete plek zien. Zij leggen uit wat hun plek en Utrecht als stad voor hen betekent. Soms overkomt een plek je en soms is het een bewuste keuze, maar altijd is het iets persoonlijks. Iedereen heeft er een eigen verhaal bij. Voor sommigen blijft het daarbij, bij anderen ontstaat een diep gevoel. Waar de één zijn of haar plek wil delen met anderen, schermt de ander die juist af. Die eigen plekken maken een stad tot ‘mijn stad’.
Maak door deze persoonlijke verhalen en foto’s op een bijzondere manier kennis met de stad en ontdek wat Utrecht zo uniek maakt. Historische gebeurtenissen, dubieuze beslissingen en talloze anekdotes belichten de stad vanuit een origineel perspectief. Utrecht heeft veel openbare en verborgen juwelen. Ontdek ze en vraag jezelf af: wat is míjn favoriete plek van Utrecht?

Chris Heijmans (1983) is met haar hart en camera aan Utrecht verknocht. Haar foto’s vormen haar eerbetoon aan de stad.

Edo van der Goot (1981) is freelance journalist. Met het schrijven van dit boek wil hij het bijzondere en aantrekkelijke van Utrecht op anderen overbrengen.

Robert Koster(1982) heeft dit project opgestart en is sindsdien de stuwende kracht geweest bij de voortgang ervan.


« Vorige pagina